Menu

ZUPY
Krem z pomidorów z kluseczkami z mozarelli 16
Flaczki z kalmarów 19
PRZYSTAWKI
Bruschetta z pomidorami i bazylią/ 3 szt. / 16
Delikatne filety śledzia marynowane w curry 21
Pasztet w stylu francuskim z porto i winogronowym chutney 19
Vitello tonato alla Piemontese /cielęcina z sosem tuńczykowo-kaparowym 29
Carpaccio classico z polędwicy wołowej podawane na rukoli, z Grana Padano i oliwą truflową 29
Łosoś marynowany w sosie sojowym, podany z sezamem i wasabi 31
PRZYSTAWKI CIEPŁE
Carpaccio z buraków z kozim serem i orzeszkami pinii 21
Królewskie krewetki czosnkowe z marynowaną cukinią 39
Grillowany ser Halloumi, z polędwicą wołową, rukolą i malinami 36
Małże Św. Jakuba z algami morskimi WAKAME 48
SAŁATKI
Sałatka z wątróbką drobiową, rukolą i avocado 29
Sałatka z grillowanymi filecikami z kurczaka zagrodowego, melonem, w sosie miodowo -musztardowym 32
Sałatka z grillowany łososiem, cukinią, suszonymi pomidorami, avocado i pestkami słonecznika z sosem z cytrusów 32
MAKARONY i RISOTTO
Spaghetti aglio olio e peperoncino / Spaghetti z czosnkiem, oliwą i ostrą papryką 24
Spaghetti z krewetkami królewskimi, hiszpańskim choriso i białym winem 42
Tagliatelle ze szpinakiem, pomidorkami i mascarpone 29
Papardelle z polędwicą wołową, suszonymi pomidorami rukolą i serkiem mascarpone 43
Ravioli / własnego wyrobu / ze szpinakiem i serem ricotta 29
Ravioli / własnego wyrobu / z borowikami 36
Risotto z borowikami, kurczakiem i Grana Padano 36
Jaglane kaszotto z ratatouile z warzyw śródziemnomorskich i płatkami parmezanu 32
MIĘSA
Wątróbka drobiowa z cebulą, miodem, jabłkami, podana z ziemniaczkami smażonymi z czosnkiem i skorzonerą 32
Pierś kurczaka zagrodowego z hiszpańskim chorizo, kozim serem, z sosem z musztardy francuskiej i miodu, podana na grillowanym puree ziemniaczanym , rukolą i pomidorkami concase 36
Pierś kurczaka zagrodowego z aksamitnym sosem gorgonzola na szpinaku, podana z gnochi 34
Polędwiczki wieprzowe w szlachetnych borowikach podane z gotowanym ziemniakami , sałatką z pieczonych buraków 42
Stek wieprzowy z kością i tłuszczykiem, w majeranku podany z kluseczkami ziemniaczano – buraczanymi i karmelizowaną kiszoną kapustą 39
Pierś kaczki Barbarie z rodzynkami duszonymi w czerwonym winie,balsamico i orzeszkami pinii podana z ziemniakiem fondant i ogórkowym tagliatelle 58
Stek z sezonowanej polędwicy wołowej, w szynce serano, z kozim serem, sosem demiglace i ziemniaczano – chrzanowym puree 75
Sezonowana polędwica wołowa pieczona w soli morskiej/ danie dla 2 osób /podana z szalotką i pieczywem lub ziemniakami opiekanymi 169
RYBY
Filet z halibuta w sosie krewetkowo – szczypiorkowym na sałatce z soczewicy, rukoli, suszonych pomidorów i pistacji 49
Krewetki królewskie i pierścienie kalmara w tempurze z sosem sojowo – cytrynowym i koktajlowym 42
Duszony w białym winie filet z łososia z kaparami i pomidorkami, podany z szafranowo – cytrynowym risotto 49
Filet z sandacza bastowany masłem klarowanym,z rukolą i pomidorkami, z ziemniakami gotowanymi i emulsją cytrusową 47
DESERY
Lody z owocami sezonowymi i sosem truskawkowym 15
Sernik z mascarpone, z coulis truskawkowym i gałką loda waniliowego 15
Panna Cotta z musem z owoców leśnych i ciastkiem cygaretkowym 15
Tiramisu 19
Semifredo z białej i ciemnej czekolady z nutą Brandy 19
Semifredo orzechowo – karmelowe 19
Gorzka czekolada z mlekiem kokosowym, kajmakiem i emulsją z pigwy 19
Wybór tradycyjnych deserów włoskich (semifredo, panna cotta, tiramisu) 24
DODATKI
Pieczywo 2
Grzanki z czosnkiem i z ziołami 7
Frytki francuskie 7
Ziemniaki gotowane 6
Zasmażana fasolka szparagowa z boczkiem 9
Szpinak 9
Sałata Vinaigrette z warzywami 9