Menu

ZUPY
Soups / Suppen

Krem z pomidorów z pesto i śmietaną 6 zł
Spanish tomato cream soup with pesto and cream
Tomatencremsuppe mit Pesto und Sahne

Flaczki z kalmarów 19 zł
Calamari soup
Kalmarsuppe mit Gemüse

PRZYSTAWKI
Starters / Vorspeisen

Bruschetta z pomidorami i bazylią/ 3 szt. 16 zł
Bruschetta with tomatoes and basil
Bruschetta mit Tomaten und Basilikum

Delikatne filety śledzia mathias, marynowane w curry z cytrynowym kawiorem 21 zł
Herring fillets marinated in curry
Heringsfilets in Currymarinade

Vitello tonato alla Piemontese 29 zł
Cielęcina z sosem tuńczykowo-kaparowym
Veal with tuna and caper sauce
Kalbfleisch in Thunfischsauce

Carpaccio classico z polędwicy wołowej podawane na rukoli, 29 zł
z Grana Padano i oliwą truflową
Beef tenderloin carpaccio served with rucola and Grana Padano and truffle oil
Rinderfilet-carpaccio mit Rucola und Parmesansplitter

Łosoś marynowany w sosie sojowym, podany z sezamem i wasabi 31 zł
Salomon marinated in soya sauceserved with sezam seeds and wasabi
Lachs – mariniert mit Sojasauce, dazu Sesamkorner und Wasabi

PRZYSTAWKI CIEPŁE

Carpaccio z buraków z palonym kozim serem i orzeszkami pinii 21 zł
Beetroot carpaccio with goat cheese and pine nuts
Rote Beete-carpaccio mit Ziegenkaäse und Pinienkernen

Królewskie krewetki czosnkowe z marynowaną cukinią 39 zł
King prawns with garlic and marinated zucchini
Scampi mit Knoblauch und marienierte Zucchini

Małże Św. Jakuba z algami morskimi WAKAME, 48 zł
Czarnym sezamem i emulsją pomidorową
Fried scallops with Wakame, toped with black seasam seeds
Jakobsmuscheln mit algen und shwarzem sesam

SAŁATKI
Salads / Salate

Sałatka z wątróbką drobiową,duszoną w balsamico i miodzie 29 zł
z rukolą , avocado i orzechami włoskimi
Chicken liver with rocket and avocado salad
Salat mit Hühnerleber, Rucola und Avocado

Sałatka z grillowanymi filecikami z kurczaka zagrodowego, 32 zł
melonem z zielonym vinegretem
Organic Griiled chicken and melon salad with honey – mustard sauce
Salad mit gegrilltem Hahnchen, dazu Honigmelone mit Senfsauce

MAKARONY i RISOTTO
Pasta & Risotto / Pasta und Risotto

Spaghetti z krewetkami królewskimi, hiszpańskim chorizo, 42 zł
białym winem i bazyliowym pesto
Spaghetti with king prawns, choriso and withe wine
Spaghetti mit Scampi, spanischen Chorizo und Weissweinsauce

Papardelle z polędwicą wołową, suszonymi pomidorami 43 zł
rukolą i mascarpone
Papardelle with beef tenderloin, dried tomatoes, rocket and mascarpone
Breite Bandnudeln mit Rinderfilet, Getrockneten Tomaten, Rucola und Mascarpone

Ravioli / własnego wyrobu / ze szpinakiem i serem ricotta 29 zł
W sosie maślano – szałwiowym
Home made ravioli with spinach and ricotta cheese
Hsg. Ravioli mit Ricotta-Spinatfüllung in Butter und Sabei

Ravioli / własnego wyrobu / z borowikami, 36 zł
z tymiankiem, w maślano – grzybowym sosie
Home made ravioli with porcini mushrooms sauce
Hsg. Ravioli mit Steinpilzen

Grzybowe risotto z tymiankiem i mascarpone 36 zł
Mushroom risotto with thyme and mascarpone
Pilzrisotto mit Thymian und Mascarpone

Jaglane kaszotto z ratatouile z warzyw śródziemnomorskich 32 zł
i płatkami parmezanu
Millet mixed with medireranian vegetables, topped with parmezan flakes
Hirsebrei mit mediterranem Gemuse und Parmezan

MIĘSA
Meat dishes / Fleisch

Wątróbka drobiowa z miodem, jabłkami, cebulą 32 zł
podana z ziemniaczkami smażonymi z czosnkiem i skorzonerą
Chicken liver in honey with apple and fried potato
Hähnchenleber mit Äpfeln und Honig mit Kartoffeln

Pierś kurczaka zagrodowego z hiszpańskim chorizo, kozim serem, 36 zł
z sosem z musztardy francuskiej i miodu, podana na
puree ziemniaczano szczypiorkowym , rukolą i pomidorkami cherry
Organic chiken breast with spanish chorizo, goat cheese and puree with chives
Hähnchenbrust mit Chorizo und Ziegenkase

Polędwiczki wieprzowe w szlachetnych borowikach 42 zł
podane z gotowanym ziemniakami , sałatką z pieczonych buraków
Pork tenderloin with s porcini mushrooms served with boiled potatoes
Schweinefilet in Steinpilzensauce mit Kartoffeln

Stek wieprzowy z kością i tłuszczykiem, w majeranku, 39 zł
podany z kluseczkami ziemniaczano – buraczanymi
i karmelizowaną kiszoną kapustą
Porc T-bone steak dipped in marjoram, with dumplings and carmelized
Sauerkraut
Schweinelende mit Majoran und Knodeln, karmamellisierten Sauerkraft

Stek z sezonowanej polędwicy wołowej, z bobem, 72 zł
sosem demi glace i purre chrzanowym
Matured beef tenderloin with demi glace sauce püree horseradish
Rinderfilet mit Demi Glace Soße mit Meerrettichpüree

Sezonowana polędwica wołowa pieczona w soli morskiej 169 zł
/ danie dla 2 osób / podana z szalotką i pieczywem lub
ziemniakami pieczonymi z czosnkiem i rozmarynem
Matured beef tenderloin roasted in sea salt with shallots and bread or baked potatoes
for 2 people
Gebratener Rinderfilet in der Meeressalzkruste mit Schalotten in Balsamicosauce
und Rucola. ( für zwei Person)

RYBY
Fish dishes / Fisch

Krewetki królewskie i pierścienie kalmara w tempurze 42 zł
z sosem sojowo – cytrynowym i koktajlowym
King prawns and calamari rings in tempura with soy, coctail dips and
Garnelen und Kalmar in “Tempura Teig” Fritieren

Grillowany filet z łososia podany z szafranowo – cytrynowym risotto 45 zł
i ratatouille
Grilled salomon fillet served with saffron – lemon risotto and ratatouille
Gegrillter Lachs mit Safran – Zitronenrisotto und Ratatouille

Filet z sandacza bastowany masłem klarowanym,z rukolą 47 zł
i pomidorkami cherry, z ziemniakami gotowanymi
Zander fillet with butter and rocket, cherry tomatoes and boiled potatoes
Zanderfilet in Butter Gebraten mit Rucola und Cherrytomaten serviert mit Kartoffeln

DESERY
Desserts / Desserts

Lody z owocami sezonowymi i sosem truskawkowym 15 zł
Ice cream with seasonal h fruits and strawberry sauce
Eis mirt Obst und Erdbeeren Sauce

Sernik z mascarpone, z coulis truskawkowym i gałką loda waniliowego 15 zł
Cheese cake with strawberry mousse
Kaäsekuchen mit Vanille-Eis und Erdbeeren Sauce

Tiramisu 19 zł

Semifredo z białej i ciemnej czekolady z nutą Brandy,
Likieru pomarańczowego, z prażonymi migdałami 19 zł
White and dark chocolate semifredo
Semifredo mit Weiss und Schwarzen Schokolade

Semifredo karmelowe z orzechami włoskimi 19 zł
Caramel and nuts semifredo
Semifredo mit Nuss und Karmel

DODATKI
Additives / Zusatzstoffe

Pieczywo 2 zł
bread / Brot

Frytki francuskie 7 zł
French style chips / Pommes

Ziemniaki gotowane 6 zł
Boiled potatoes / Gekochte Kartoffeln

Zasmażana fasolka szparagowa z boczkiem 9 zł
Fried green beans with bacon / Gebratenen gruüne Bohnen mit Speck

Szpinak 9 zł
Spinach / Spinat

Sałata Vinaigrette z warzywami 9 zł
Vinaigrette salad Vinaigrette -Saladt