Menu

ZUPY
Soups / Suppen

Krem z pomidorów z pesto i śmietaną 6 zł
Spanish tomato cream soup with pesto and cream
Tomatencremsuppe mit Pesto und Sahne

Flaczki z kalmarów 19 zł
Calamari soup
Kalmarsuppe mit Gemüse

PRZYSTAWKI
Starters / Vorspeisen

Bruschetta z pomidorami i bazylią/ 3 szt. 16 zł
Bruschetta with tomatoes and basil
Bruschetta mit Tomaten und Basilikum

Delikatne filety śledzia mathias, marynowane w curry z cytrynowym kawiorem 21 zł
Herring fillets marinated in curry
Heringsfilets in Currymarinade

Vitello tonato alla Piemontese 29 zł
Cielęcina z sosem tuńczykowo-kaparowym
Veal with tuna and caper sauce
Kalbfleisch in Thunfischsauce

Carpaccio classico z polędwicy wołowej podawane na rukoli, 29 zł
z Grana Padano i oliwą truflową
Beef tenderloin carpaccio served with rucola and Grana Padano and truffle oil
Rinderfilet-carpaccio mit Rucola und Parmesansplitter

Łosoś marynowany w sosie sojowym, podany z sezamem i wasabi 31 zł
Salomon marinated in soya sauceserved with sezam seeds and wasabi
Lachs – mariniert mit Sojasauce, dazu Sesamkorner und Wasabi

PRZYSTAWKI CIEPŁE

Carpaccio z buraków z palonym kozim serem i orzeszkami pinii 21 zł
Beetroot carpaccio with goat cheese and pine nuts
Rote Beete-carpaccio mit Ziegenkaäse und Pinienkernen

Królewskie krewetki czosnkowe z marynowaną cukinią 39 zł
King prawns with garlic and marinated zucchini
Scampi mit Knoblauch und marienierte Zucchini

Małże Św. Jakuba z algami morskimi WAKAME, 48 zł
Czarnym sezamem i emulsją pomidorową
Fried scallops with Wakame, toped with black seasam seeds
Jakobsmuscheln mit algen und shwarzem sesam

SAŁATKI
Salads / Salate

Sałatka z wątróbką drobiową,duszoną w balsamico i miodzie 29 zł
z rukolą , avocado i orzechami włoskimi
Chicken liver with rocket and avocado salad
Salat mit Hühnerleber, Rucola und Avocado

Sałatka z grillowanymi filecikami z kurczaka zagrodowego, 32 zł
melonem z zielonym vinegretem
Organic Griiled chicken and melon salad with honey – mustard sauce
Salad mit gegrilltem Hahnchen, dazu Honigmelone mit Senfsauce

MAKARONY i RISOTTO
Pasta & Risotto / Pasta und Risotto

Spaghetti z krewetkami królewskimi, hiszpańskim chorizo, 42 zł
białym winem i bazyliowym pesto
Spaghetti with king prawns, choriso and withe wine
Spaghetti mit Scampi, spanischen Chorizo und Weissweinsauce

Papardelle z polędwicą wołową, suszonymi pomidorami 43 zł
rukolą i mascarpone
Papardelle with beef tenderloin, dried tomatoes, rocket and mascarpone
Breite Bandnudeln mit Rinderfilet, Getrockneten Tomaten, Rucola und Mascarpone

Ravioli / własnego wyrobu / ze szpinakiem i serem ricotta 29 zł
W sosie maślano – szałwiowym
Home made ravioli with spinach and ricotta cheese
Hsg. Ravioli mit Ricotta-Spinatfüllung in Butter und Sabei

Ravioli / własnego wyrobu / z borowikami, 36 zł
z tymiankiem, w maślano – grzybowym sosie
Home made ravioli with porcini mushrooms sauce
Hsg. Ravioli mit Steinpilzen

Grzybowe risotto z tymiankiem i mascarpone 36 zł
Mushroom risotto with thyme and mascarpone
Pilzrisotto mit Thymian und Mascarpone

Jaglane kaszotto z ratatouile z warzyw śródziemnomorskich 32 zł
i płatkami parmezanu
Millet mixed with medireranian vegetables, topped with parmezan flakes
Hirsebrei mit mediterranem Gemuse und Parmezan

MIĘSA
Meat dishes / Fleisch

Wątróbka drobiowa z miodem, jabłkami, cebulą 32 zł
podana z ziemniaczkami smażonymi z czosnkiem i skorzonerą
Chicken liver in honey with apple and fried potato
Hähnchenleber mit Äpfeln und Honig mit Kartoffeln

Pierś kurczaka zagrodowego z hiszpańskim chorizo, kozim serem, 36 zł
z sosem z musztardy francuskiej i miodu, podana na
puree ziemniaczano szczypiorkowym , rukolą i pomidorkami cherry
Organic chiken breast with spanish chorizo, goat cheese and puree with chives
Hähnchenbrust mit Chorizo und Ziegenkase

Polędwiczki wieprzowe w szlachetnych borowikach 42 zł
podane z gotowanym ziemniakami , sałatką z pieczonych buraków
Pork tenderloin with s porcini mushrooms served with boiled potatoes
Schweinefilet in Steinpilzensauce mit Kartoffeln

Stek wieprzowy z kością i tłuszczykiem, w majeranku, 39 zł
podany z kluseczkami ziemniaczano – buraczanymi
i karmelizowaną kiszoną kapustą
Porc T-bone steak dipped in marjoram, with dumplings and carmelized
Sauerkraut
Schweinelende mit Majoran und Knodeln, karmamellisierten Sauerkraft

Stek z sezonowanej polędwicy wołowej, z bobem, 72 zł
sosem demi glace i purre chrzanowym
Matured beef tenderloin with demi glace sauce püree horseradish
Rinderfilet mit Demi Glace Soße mit Meerrettichpüree

Sezonowana polędwica wołowa pieczona w soli morskiej 169 zł
/ danie dla 2 osób / podana z szalotką i pieczywem lub
ziemniakami pieczonymi z czosnkiem i rozmarynem
Matured beef tenderloin roasted in sea salt with shallots and bread or baked potatoes
for 2 people
Gebratener Rinderfilet in der Meeressalzkruste mit Schalotten in Balsamicosauce
und Rucola. ( für zwei Person)

RYBY
Fish dishes / Fisch

Krewetki królewskie i pierścienie kalmara w tempurze 42 zł
z sosem sojowo – cytrynowym i koktajlowym
King prawns and calamari rings in tempura with soy, coctail dips and
Garnelen und Kalmar in “Tempura Teig” Fritieren

Grillowany filet z łososia podany z szafranowo – cytrynowym risotto 45 zł
i ratatouille
Grilled salomon fillet served with saffron – lemon risotto and ratatouille
Gegrillter Lachs mit Safran – Zitronenrisotto und Ratatouille

Filet z sandacza bastowany masłem klarowanym,z rukolą 47 zł
i pomidorkami cherry, z ziemniakami gotowanymi
Zander fillet with butter and rocket, cherry tomatoes and boiled potatoes
Zanderfilet in Butter Gebraten mit Rucola und Cherrytomaten serviert mit Kartoffeln

DESERY
Desserts / Desserts

Lody z owocami sezonowymi i sosem truskawkowym 15 zł
Ice cream with seasonal h fruits and strawberry sauce
Eis mirt Obst und Erdbeeren Sauce

Sernik z mascarpone, z coulis truskawkowym i gałką loda waniliowego 15 zł
Cheese cake with strawberry mousse
Kaäsekuchen mit Vanille-Eis und Erdbeeren Sauce

Tiramisu 19 zł

Semifredo z białej i ciemnej czekolady z nutą Brandy,
Likieru pomarańczowego, z prażonymi migdałami 19 zł
White and dark chocolate semifredo
Semifredo mit Weiss und Schwarzen Schokolade

Semifredo karmelowe z orzechami włoskimi 19 zł
Caramel and nuts semifredo
Semifredo mit Nuss und Karmel

DODATKI
Additives / Zusatzstoffe

Pieczywo 2 zł
bread / Brot

Frytki francuskie 7 zł
French style chips / Pommes

Ziemniaki gotowane 6 zł
Boiled potatoes / Gekochte Kartoffeln

Zasmażana fasolka szparagowa z boczkiem 9 zł
Fried green beans with bacon / Gebratenen gruüne Bohnen mit Speck

Szpinak 9 zł
Spinach / Spinat

Sałata Vinaigrette z warzywami 9 zł
Vinaigrette salad Vinaigrette -Saladt

SOUPS

Spanish tomato cream soup with mozzarella noddles 15
Calamari soup 19
Goulash soup with red wine 19

STARTERS

Bruschetta with tomatoes and basil 4 pcs. 15
Herring fillets marinated in curry 16
Crostini with goat cheese, balsamic dressing and fresh fig 19
Beetroot carpaccio with goat cheese and pine nuts 19
Pate with port wine served with grape chutney 19
Veal with tuna and caper sauce 29
Beef tenderloin carpaccio served with rocket 29
Beef tenderloin carpaccio marinated in beetroot sauce 33
King prawns with grilled pineaple, ginger and chilili pappers 39
Herb crusted scallops served with mixed salad 47
Cheese platter with nuts, grapes, served with garlic croutons-herbal – for 2 people 45

SALADS

Chicken liver rocket and avocado salad 26
Salad with grilled chicken, melon, honey mustard sauce 26
Melon, rocket, feta cheese and pine nuts salad 26
Mediterranean lemon marinated king prawns and calamari salad 39

PASTA & RISOTTO

paghetti with garlic olive oil and chilli peppers 19
Tagliatelle with porcini mushroom sauce 33
Homemade pappardelle with king prawns, curry and apple in a creamy sauce 39
Penne with veal and blue cheese sauce 35
Penne with salmon, zucchini, tomatoes and white wine 29
Papardelle with beef tenderloin, dried tomatoes, rocket and mascarpone 39
Home made ravioli with porcini mushrooms sauce 35
Porcini mushroom and chicken risotto with Grana Padano 33

MEAT DISHES

Chicken liver in honey with apple and boiled potatoes 28
Chicken breast baked with mozarella in cream and tomato sauce served with chips and boiled vegetables 29
Chilli chicken breast served with French chips and French green beans with bacon 29
Chicken breast with gorgonzola sauce served on spinach with chips 33
Pork tenderloin with porcini mushrooms served with boiled potatoes and vegatables 39
Pork tenderloin with pear and saffron served with saffron risotto 39
Roasted lamb with rosemary and garlic in wine sauce served with fondant potato and green bean 43
Barbary duck breast with raisins and pine nuts in balsamico dressing served with fondant potato and boiled vegetables 55
Beef tenderloin with demi-glace sauce and red onion 69
Beef tenderloin with gongonzola sauce served with gnocchi and broccoli 79
Beef tenderloin roasted in sea salt with shallots and bread or baked potatoes / serves 2 people /rare/ 159

FISH DISHES

Sole fish with lemon sauce, boiled vegetables and boiled potatoes 29
Halibut fillet with julienned vegetables and cheese baked in parchment 37
King prawns and calamari rings in tempura with soy, coctail dips 39
Grilled Ssalmon fillet served with spinach and boiled potatoes 43
Zander leek sauce – cream, served with potatoes of water and salad vinegraitte 49
Zander fillet with butter and rocket cherry tomatoes and boiled potatoes 47

DESSERTS

Ice cream with seasonal ruits and strawberry sauce 15
Cheese cake with strawberry mousse 15
Panna Cotta with forest fruit sauce 19
Tiramisu 19
White and dark chocolate semifredo 21
Caramel and nuts semifredo 21
Raspberry sorbet with sparkling wine and mint 21
Italian sweets platter (semifredo, panna cotta, tiramisu) 25

ADDITIVES

Bread 2
Garlic and herbs crostini 6
French fries chips 6
Boiled potatoes 6
Baked potatoes 9
Fried green beans with bacon 9
Spinach 9
Vinaigrette salad 9
Saffron risotto 9

ZUPY
Soups / Suppen

Krem z pomidorów z pesto i śmietaną 16
Spanish tomato cream soup with pesto and cream
Tomatencremsuppe mit Pesto und Sahne

Flaczki z kalmarów 19
Calamari soup
Kalmarsuppe mit Gemüse

PRZYSTAWKI
Starters / Vorspeisen

Bruschetta z pomidorami i bazylią/ 3 szt. 16
Bruschetta with tomatoes and basil
Bruschetta mit Tomaten und Basilikum

Delikatne filety śledzia mathias, marynowane w curry 21
Z cytrynowym kawiorem
Herring fillets marinated in curry
Heringsfilets in Currymarinade

Vitello tonato alla Piemontese 29
/cielęcina z sosem tuńczykowo-kaparowym/
Veal with tuna and caper sauce
Kalbfleisch in Thunfischsauce

Carpaccio classico z polędwicy wołowej podawane na rukoli,
z Grana Padano I oliwą truflową 29
Beef tenderloin carpaccio served with rucola and Grana Padano and truffle oil
Rinderfilet-carpaccio mit Rucola und Parmesansplitter

Łosoś marynowany w sosie sojowym, podany z sezamem i wasabi 31
Salomon marinated in soya sauceserved with sezam seeds and wasabi
Lachs – mariniert mit Sojasauce, dazu Sesamkorner und Wasabi

PRZYSTAWKI CIEPŁE

Carpaccio z buraków z palonym kozim serem i orzeszkami pinii 21
Beetroot carpaccio with goat cheese and pine nuts
Rote Beete-carpaccio mit Ziegenkaäse und Pinienkernen

Królewskie krewetki czosnkowe z marynowaną cukinią 39
King prawns with garlic and marinated zucchini
Scampi mit Knoblauch und marienierte Zucchini

Małże Św. Jakuba z algami morskimi WAKAME, 48
Czarnym sezamem i emulsją pomidorową
Fried scallops with Wakame, toped with black seasam seeds
Jakobsmuscheln mit algen und shwarzem sesam

SAŁATKI
Salads / Salate

Sałatka z wątróbką drobiową,duszoną w balsamico i miodzie 29
z rukolą , avocado i orzechami włoskimi
Chicken liver with rocket and avocado salad
Salat mit Hühnerleber, Rucola und Avocado

Sałatka z grillowanymi filecikami z kurczaka zagrodowego, 32
melonem z zielonym vinegretem
Organic Griiled chicken and melon salad with honey – mustard sauce
Salad mit gegrilltem Hahnchen, dazu Honigmelone mit Senfsauce

MAKARONY i RISOTTO
Pasta & Risotto / Pasta und Risotto

Spaghetti z krewetkami królewskimi, hiszpańskim chorizo, 42
białym winem i bazyliowym pesto
Spaghetti with king prawns, choriso and withe wine
Spaghetti mit Scampi, spanischen Chorizo und Weissweinsauce

Papardelle z polędwicą wołową, suszonymi pomidorami 43
rukolą i mascarpone
Papardelle with beef tenderloin, dried tomatoes, rocket and mascarpone
Breite Bandnudeln mit Rinderfilet, Getrockneten Tomaten, Rucola und Mascarpone

Ravioli / własnego wyrobu / ze szpinakiem i serem ricotta 29
W sosie maślano – szałwiowym
Home made ravioli with spinach and ricotta cheese
Hsg. Ravioli mit Ricotta-Spinatfüllung in Butter und Sabei

Ravioli / własnego wyrobu / z borowikami, 36
z tymiankiem, w maślano – grzybowym sosie
Home made ravioli with porcini mushrooms sauce
Hsg. Ravioli mit Steinpilzen

Grzybowe risotto z tymiankiem i mascarpone 36
Mushroom risotto with thyme and mascarpone
Pilzrisotto mit Thymian und Mascarpone

Jaglane kaszotto z ratatouile z warzyw śródziemnomorskich 32
i płatkami parmezanu
Millet mixed with medireranian vegetables, topped with parmezan flakes
Hirsebrei mit mediterranem Gemuse und Parmezan

MIĘSA
Meat dishes / Fleisch

Wątróbka drobiowa z miodem, jabłkami, cebulą 32
podana z ziemniaczkami smażonymi z czosnkiem i skorzonerą
Chicken liver in honey with apple and fried potato
Hähnchenleber mit Äpfeln und Honig mit Kartoffeln

Pierś kurczaka zagrodowego z hiszpańskim chorizo, kozim serem, 36
z sosem z musztardy francuskiej i miodu, podana na
puree ziemniaczano szczypiorkowym , rukolą i pomidorkami cherry
Organic chiken breast with spanish chorizo, goat cheese and puree with chives
Hähnchenbrust mit Chorizo und Ziegenkase

Polędwiczki wieprzowe w szlachetnych borowikach 42
podane z gotowanym ziemniakami , sałatką z pieczonych buraków
Pork tenderloin with s porcini mushrooms served with boiled potatoes
Schweinefilet in Steinpilzensauce mit Kartoffeln

Stek wieprzowy z kością i tłuszczykiem, w majeranku, 39
podany z kluseczkami ziemniaczano – buraczanymi
i karmelizowaną kiszoną kapustą
Porc T-bone steak dipped in marjoram, with dumplings and carmelized Sauerkraut
Schweinelende mit Majoran und Knodeln, karmamellisierten Sauerkraft

Stek z sezonowanej polędwicy wołowej, z bobem, 72
sosem demi glace i purre chrzanowym
Matured beef tenderloin with demi glace sauce püree horseradish
Rinderfilet mit Demi Glace Soße mit Meerrettichpüree

Sezonowana polędwica wołowa pieczona w soli morskiej 169
/ danie dla 2 osób / podana z szalotką i pieczywem lub
ziemniakami pieczonymi z czosnkiem i rozmarynem
Matured beef tenderloin roasted in sea salt with shallots and bread or baked potatoes
for 2 people
Gebratener Rinderfilet in der Meeressalzkruste mit Schalotten in Balsamicosauce
und Rucola. ( für zwei Person)

RYBY
Fish dishes / Fisch

Krewetki królewskie i pierścienie kalmara w tempurze 42
z sosem sojowo – cytrynowym i koktajlowym
King prawns and calamari rings in tempura with soy, coctail dips and
Garnelen und Kalmar in “Tempura Teig” Fritieren

Grillowany filet z łososia podany z szafranowo – cytrynowym risotto 45
i ratatouille
Grilled salomon fillet served with saffron – lemon risotto and ratatouille
Gegrillter Lachs mit Safran – Zitronenrisotto und Ratatouille

Filet z sandacza bastowany masłem klarowanym,z rukolą 47
i pomidorkami cherry, z ziemniakami gotowanymi
Zander fillet with butter and rocket, cherry tomatoes and boiled potatoes
Zanderfilet in Butter Gebraten mit Rucola und Cherrytomaten serviert mit Kartoffeln

DESERY
Desserts / Desserts

Lody z owocami sezonowymi i sosem truskawkowym 15
Ice cream with seasonal h fruits and strawberry sauce
Eis mirt Obst und Erdbeeren Sauce

Sernik z mascarpone, z coulis truskawkowym i gałką loda waniliowego 15
Cheese cake with strawberry mousse
Kaäsekuchen mit Vanille-Eis und Erdbeeren Sauce

Tiramisu 19

Semifredo z białej i ciemnej czekolady z nutą Brandy,
Likieru pomarańczowego, z prażonymi migdałami 19
White and dark chocolate semifredo
Semifredo mit Weiss und Schwarzen Schokolade

Semifredo karmelowe z orzechami włoskimi 19
Caramel and nuts semifredo
Semifredo mit Nuss und Karmel

DODATKI
Additives / Zusatzstoffe

Pieczywo 2
bread / Brot

Frytki francuskie 7
French style chips/ Pommes

Ziemniaki gotowane 6
Boiled potatoes/ Gekochte Kartoffeln

Zasmażana fasolka szparagowa z boczkiem 9
Fried green beans with bacon / Gebratenen gruüne Bohnen mit Speck

Szpinak 9
Spinach / Spinat

Sałata Vinaigrette z warzywami 9
Vinaigrette salad Vinaigrette -Saladt